liikennevalokameran ottama kuva 1960-luvulta
Kamera on ottanut kuvan punaista valoa vasten ajaneesta autosta 5.2 sekuntia vihreän valon päättymisen jälkeen. Auto on siis ajanut 2.2 sekuntia vasten puniasta valoa.

Liikennevalovalvontaa 1960-luvulla

Liikennevalojen kameravalvonta ei ole suinkaan uusi asia. Helsingin liikennevalojen valvonnassa käytettiin kameraa jo 1960-luvulla. Vaikka kamera ottikin kuvat automaattisesti, niin paikalla oli aina poliisimies.

Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteykseen

Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteykseen asennettiin vuonna 1969 Suomen ensimmäinen liikennevalojen valvontakamera. Se kuvasi yötäpäivää Mechelinkadun pohjoiseen ajavaa liikennettä. Se otti kaksi kuvaa punaista valoa vasten ajaneesta autosta takaa päin. Kamerassa oli automaattisalama, joten se toimi hyvin myös hämärässä ja pimeän aikana.

Kustannuksista vastasi kaupunki. Se luovutti laitteet poliisin käyttöön. Sama periaate oli ollut käytössä jo muutama vuosi aikaisemmin kun Helsingin ensimmäinen liikennevalotietokone tuli käyttöön.

Kameran omisti silloinen Suomen Siemens oy. Se oli kaupungilla koekäytössä.

Kuvat otettiin automaattisesti

Kamera käynnistyi automaattisesti kun auto ajoi vasten punaista valoa. Se otti ensimmäisen kuvan 3 sekuntia vihreän valon päättymisen jälkeen eli käytännössä punaisen valon syttymishetkellä. Toisen kuvan se otti pari sekuntia myöhemmin. Sen avulla voitiin varmistaa, että auto oli liikkeessä ensimmäisen kuvan ottohetkellä.

Kamerassa oli moottoriperä, jolloin yhteen filmirullaan saatiin satoja kuvia. Kehitetyistä kuvista katsottiin auton rekisterinumero.

Vielä ei automaattista liikennevalovalvontaa

Mutta yksi tärkeä ero oli nykytilanteeseen verrattuna - kuvanottohetkellä paikalla oli aina poliisimies. Kuvista, jotka kamera otti ilman poliisimiestä, ei käynnistetty sakotusta. Tästä syystä silloinen kameravalvonta ei ollut automaattista liikennevalovalvontaa, jollaista se on nykyään.

Liikennevalokameran käyttö rinnastettiin tuolloin Liikkuvan Poliisin tekemään liikennevalvontaan, jossa oli mahdollista käyttää kameraa. Tällöin paikalla oli luonnollisesti aina myös poliisimies.

Kameran käytöstä liikennevalovalvonnassa on kahdenlaista tietoa. Toisten tietojen mukaan sakkoja jaettiin runsaasti. Tarkoituksen oli testata tekniikan ohella myös silloisen lainsäädännön mahdollisuuksia.

Toinen tietolähde kertoo, että kokeilu tehtiin vasta vuonna 1972 eikä se olisi kestänyt kuin muutaman kuukauden.

Vaikutus kesti pitkään

Kamera poistettiin käytöstä vuonna 1972. Kamerapönttö jäi kuitenkin paikalleen. moneksi vuodeksi. Tästä syystä pelko tulla kuvatuksi rauhoitti monien kuljettajien ajotapoja vuosia kameran poiston jälkeen. Muutamat liikenteenohjauskeskuksessa vierailleet uskoivat vielä 1990-luvulla, että valvontakamera oli yhä toiminnassa.

Tämä harhakäsitys osittain tukee käsitystä, että kameraa oli aikanaan käytetty myös sakottamiseen punaista valoa vasten ajamisesta - tuskin muutaman kuukauden tekninen kokeilu olisi muuten synnyttänyt tällaista mielikuvaa "sakottavasta kamerapöntöstä".

Kun kamerapönttö sitten vihdoin vuosien kuluttua poistettiin, sisältä löytyi linnunpesä ja kuollut lintu. Tästä syystä liikenteenohjauskeskuksen henkilökunnan keskuudessa eli pitkään tarina siitä, että kameravalvonta päättyi siitä syystä, että koneenkäyttäjä oli kuollut...


Jos muistat vielä jotain lisää tästä Mechelininkadun liikennevalojen valvontakamerasta, kerro, niin julkaisen muistelon näillä sivuilla. Yhteystiedot löydät täältä.