liikennevalokameran ottama kuva 1960-luvulta
Kamera on ottanut kuvan punaista valoa vasten ajaneesta autosta 5.2 sekuntia vihreän valon päättymisen jälkeen. Auto on siis ajanut 2.2 sekuntia vasten puniasta valoa.

Liikennevalovalvontaa 1960-luvulla

Liikennevalojen kameravalvonta ei ole suinkaan uusi asia. Helsingin liikennevalojen valvonnassa käytettiin kameraa jo 1960-luvulla. Vaikka kamera ottikin kuvat automaattisesti, niin paikalla oli aina poliisimies.

Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteykseen

Mechelininkadun ja Hietaniemenkadun risteykseen asennettiin vuonna 1969 Suomen ensimmäinen liikennevalojen valvontakamera. Se kuvasi yötäpäivää Mechelinkadun pohjoiseen ajavaa liikennettä. Se otti takaa päin kaksi kuvaa punaista valoa vasten ajaneesta autosta.

Kustannuksista vastasi kaupunki. Se antoi laitteet poliisin käyttöön. Sama periaate oli ollut käytössä jo muutama vuosi aikaisemmin kun Helsingin ensimmäinen liikennevalotietokone tuli käyttöön.

Kuvia otettiin automaattisesti

Kamera käynnistyi automaattisesti kun auto ajoi vasten punaista valoa. Se otti ensimmäisen kuvan 3 sekuntia vihreän valon päättymisen jälkeen eli käytännössä punaisen valon syttymishetkellä. Toisen kuvan se otti pari sekuntia myöhemmin. Sen avulla voitiin varmistaa, että auto oli liikkeessä ensimmäisen kuvan ottohetkellä.

Kamerassa oli moottoriperä, jolloin yhteen filmirullaan saatiin satoja kuvia. Kehitetyistä kuvista katsottiin auton rekisterinumero, jonka perusteella punaista valoa vasten ajaneen auton haltija kutsuttiin kuultavaksi - kuten nykyäänkin.

Vielä ei automaattista liikennevalovalvontaa

Mutta oli yksi tärkeä ero nykytilanteeseen verrattuna - kuvanottohetkellä paikalla oli aina poliisimies. Kuvista, jotka kamera otti ilman poliisimiestä, ei käynnistetty sakotusta. Tästä syystä silloinen kameravalvonta ei ollut automaattista liikennevalovalvontaa, jollaista se on nykyään.

Vaikka kameravalvonta oli tuolloin pääasiassa kokeilua, niin sakkoja jaettiin runsaasti - satoja ellei jopa tuhansia. Ajatuksena oli testata toisaalta tekniikkaa mutta myös silloisen lainsäädännön rajoja.

Vaikutus kesti pitkään

Kamera poistettiin käytöstä muutaman vuoden kuluttua vuonna 1972. Kamerapönttö jäi kuitenkin paikalleen. Tästä syystä pelko tulla kuvatuksi rauhoitti monien kuljettajien ajotapoja vuosia kameran poiston jälkeen. Jotkut kuvittelivat vielä 1990-luvullakin, että valvontakamera oli yhä toiminnassa.

Kun kamerapönttö sitten vihdoin vuosien kuluttua poistettiin, pöntön sisältä löytyi linnunpesä ja kuollut lintu. Tästä syystä liikenteenohjauskeskuksen henkilökunnan keskuudessa eli pitkään tarina siitä, että kameravalvonta päättyi siitä syystä, että koneenkäyttäjä kuoli...


Jos muistat vielä jotain lisää tästä Mechelininkadun liikennevalojen valvontakamerasta, kerro, niin julkaisen muistelon näillä sivuilla. Yhteystiedot löydät täältä.